Programma


Dirk Musschoot is journalist en verteller. Hij werd geboren in Gent en studeerde voor onderwijzer. Toen al was hij besmet door de microbe van de journalistiek. In de jaren ’80 had hij zijn eigen interviewprogramma op Radio Plus. In diezelfde periode leerde Dirk Musschoot de schrijver Karel Verleyen kennen.
Karel introduceerde hem in de schrijverswereld en werd zijn mentor.

Na enkele jaren van lesgeven, zette Dirk definitief de stap naar de krantenjournalistiek. Bovendien schreef Dirk 17 boeken voor kinderen en jongeren. Voor enkele werd hij bekroond: de Boekenwelp 1990 voor De berggids vertelt en in 1992 een Vlag en Wimpel in Nederland voor Lannoo’s Jeugdencyclopedie. Sinds 2000 schrijft Dirk ook boeken voor volwassenen. Tot vandaag zijn dat er 15. De bekendste zijn: De Vlamingen op de Titanic, Wij gaan naar Amerika, België bevrijd, Van Franschmans en Walenmannen, Moeder is weg, 100 X Noord-Engeland, 100 Jaar Titanic en Belgen maken bommen.

Vandaag is Dirk Musschoot eindredacteur bij de krant
De Gentenaar.

De vertelling die hij brengt is gebaseerd op zijn meest recente boek “Sweethearts, verliefd op een bevrijder”. In het boek gaat het over die ontelbare Vlaamse meisjes die in de bevrijdingsdagen van 1944 een relatie begonnen met de Britse bevrijder.
Wie waren die meisjes en die jongens?
Hoe verliepen die relaties?
Werd het alleen maar een flirt of kwam er een serieuze vrijage van – met een trouwpartij?
Ging hij in België wonen of zij in Groot-Brittannië?
En hoe kijken de sweethearts die er vandaag nog zijn terug op hun leven?

Reacties zijn gesloten.